Clafoutis petits pois-jambon

Clafoutis petits pois-jambon

3.9 103 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • 600 g d'eau
  • ½ de c. à café de gros sel
  • 300 g de petits pois frais écossés
  • beurre pour les ramequins
  • 60 g de farine de blé
  • 3 œufs
  • 300 g de lait
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 300 g de jambon fumé détaillé en petits dés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 portions

Białko 112 g
Kalorie 4464 kJ / 1068 kcal
Tłuszcz 40 g
Błonnik 18 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...