Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs moyens (53-63 g)
La crème citron
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 135 g de jus de citron
- 35 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 60 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 15 g de fécule de maïs
- 40 g de beurre doux
Le glaçage caramel et pignons de pin
- 100 g de pignons de pin
- 15 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 875 kJ / 209 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Macarons chocolat-caramel
2 godz. 30 min
Décors en pâte d'amande
35 Min
Eclairs au gianduja et noisettes
4h 15 min
Mini-saint-honoré
2h
Choux vanille-framboise
2 godz. 30 min
Biscuit et son bavarois aux fruits d'été
2h
Choux façon tiramisu
1h 50min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13h 30 min
Ganache au chocolat, poire et tuiles aux noisettes
2h
Tartelette chocolat-citron meringuée
3h 45min
Mignardises à la mousse de fruit
7 Std. 45 Min