Choux aux pignons de pin caramelisés et citron

Choux aux pignons de pin caramelisés et citron

4.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
18 pièces

Składniki

La pâte à choux
  • d'eau
    150 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    10 g
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs moyens (53-63 g)
    3
La crème citron
  • feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    1
  • de jus de citron
    135 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    35 g
  • de sucre en poudre
    60 g
  • œufs
    4
  • de fécule de maïs
    15 g
  • de beurre doux
    40 g
Le glaçage caramel et pignons de pin
  • de pignons de pin
    100 g
  • d'eau
    15 g
  • de sucre en poudre
    150 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 209 kcal / 875 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 18.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...