Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- farine à pain, pour le moule
- 250 g d'amandes émondées
- 250 g de sucre
- le zeste d'un citron jaune, non traité
- 4 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1473 kJ / 352 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Gâteau "Petit Duc"
30 min
Cake mi-figue mi-raisin
55min
Pain de Gênes
1h
Tarte au chocolat et noix du Périgord
1 Std. 15 Min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1 godz. 45 min
Cake à la noix de coco
1 Std. 15 Min
Tarte à l'orange
12 godz.
Cookies rhum-raisins
25min
Cobbler aux pommes
1h 40min
Gâteau sans farine aux noisettes
55min
Gâteau pomme-raisin
1 Std. 15 Min
Gâteau noix de pécan-sirop d’érable
1h