Mont-blanc revisité

Mont-blanc revisité

4.6 48 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
8 portions

Składniki

La pâte à sablé breton
  • de beurre demi-sel
    135 g
  • de sucre en poudre
    120 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    190 g
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
La meringue
  • blancs d'œufs
    4
  • de sucre en poudre
    200 g
La crème légère à la vanille
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • de lait
    250 g
  • œufs
    2
  • de fécule de maïs
    30 g
  • de sucre en poudre
    75 g
  • gousse de vanille fendue dans la longueur
    1
  • de crème liquide 35% m.g.
    250 g
La purée de marrons
  • de purée de châtaignes non sucrée en conserve
    150 g
  • de crème de marrons
    200 g
  • de sucre glace maison
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 663 kcal / 2769 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 91 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...