Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'un citron jaune non traité, sans la partie blanche
- 20 g d'amandes émondées
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 2 œufs
- 60 g de beurre doux, fondu
- 50 g de lait
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- sucre glace maison (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 tasse
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake à la noix de coco
55 min
Crème brûlée à la carotte
3h 25min
Mug cake aux pommes et aux raisins secs
25 min
Moelleux à la clémentine
50 dk
Muffins aux canneberges
30 min
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55 min
Cake vanille-caramel au beurre salé
40 min
Biscuits citron-pavot
25 min
Cake orange-pavot
1j 15 menit
Cake aux pépites de chocolat et aux abricots
1h 10 min.
Gâteau moelleux au pavot et au citron
40 min
Gâteau tout citron
55 min