Urządzenia i Akcesoria
Koreański sos BBQ
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
450 g
Składniki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
100 g gruszki bez gniazd nasiennych
-
120 g wody
-
120 g sosu sojowego (patrz wskazówka)
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
10 - 15 g octu ryżowego10 - 15 g mirinu
-
1 łyżka papryki gochugaru, mielonej (patrz wskazówka)
-
2 łyżki oleju sezamowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
1500.3 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
752 kJ /
179.7 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
28.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Boczek z kimchi
35 min
Pikantny dip serowy
20 min
Korma z pieczonymi warzywami, ryżem i marynowaną cebulą; Chlebki naan z oliwą czosnkową
2 godz.
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1 godz.
Sos Hoisin
5 min
Tajwańska szarpana suszona wieprzowina
1 godz. 40 min
Sambal oelek
15 min
Meksykańska pasta z fasoli
20 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Orientalny sos słodko-kwaśny
15 min
Sos teriyaki
15 min