Koreański sos BBQ
TM6 TM5

Koreański sos BBQ

4.2 (10 ocen)

Składniki

  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 100 g gruszki, bez gniazd nasiennych
  • 120 g wody
  • 120 g sosu sojowego (patrz wskazówka)
  • 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 10 - 15 g mirinu
    lub 10 - 15 g octu ryżowego
  • 1 łyżka papryki gochugaru, mielonej (patrz wskazówka)
  • 2 łyżki oleju sezamowego

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
3248.1 kJ / 775.8 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
134.2 g
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Błonnik
6.6 g
Sód
6713 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy