Wersje kompatybilne
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g d'oignon, coupé en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 250 g de riz spécial risotto, type arborio
- 60 g de vin blanc
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 100 g de petits pois frais, écossés
- 8 champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 6 tranches fines de pancetta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 968 kJ / 231 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40 Min
Risotto aux poireaux et saumon mi-cuit
2h
Risotto aux asperges
45 Min
Risotto au poireau et au gorgonzola
45 Min
Risotto courgette et bacon
35 Min
Risotto au poireau et à la pancetta
35 Min
Risotto tout vert
40 Min
Risotto en rouge et vert
1 Std. 10 Min
Risotto aux asperges
35 Min
Risotto à l'espagnole
30 Min
Risotto au safran, pecorino et tomates
30 Min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35 Min