Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de chou-fleur, en fleurettes
- 200 g de poireau (1 gros, en tronçons)
- 2 c. à café de paprika doux
- 500 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 1 c. à soupe de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 172 kJ / 41 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Soupe de poireaux au thym et au fromage frais
40 min
Soupe de tomates et courgettes
55min
Velouté de chou-fleur au curry
35min
Velouté carottes, navets et chorizo
25min
Soupe de brocolis aux amandes grillées
35min
Soupe d'aubergine épicée
30 min
Velouté butternut-poivron rouge
30 min
Soupe poireaux, brie et pommes de terre
35min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35min
Velouté de courgette et roquette
35min
Velouté de panais au poivron rouge
35min
Velouté d'endive
35min