Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de panais pelés, en cubes de 2 cm
- 300 g de pommes de terre farineuses, spécial purée pelées, en cubes de 2 cm
- 250 g de patate douce pelée, en cubes de 2 cm
- ½ c. à café de sel
- 350 g de lait
- 100 g de fromage à tartiner, type Boursin (ail et fines herbes, ciboulette et noix...)
- 2 brins de persil frais, effeuillé (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 769 kJ / 182 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Purée céleri-pomme
45 Min
Soupe panais-poireau, poisson en papillote aux endives et châtaignes à l'orange
50 menit
Merlan et purée de céleri-rave
35 Min
Courge spaghetti, poireau et champignons
1 Std. 40 Min
Purée de butternut et roulé de veau
50 menit
Purée panais potiron
45 Min
Purée panais-butternut, feuilles de betterave et pignons de pin
45 Min
Courge spaghetti sauce chorizo
1j 20 menit
Mousseline de céleri-rave
45 Min
Purée de panais et légumes d'hiver
40 min
Purée de céleri
25 min
Purée butternut-noisettes
50 menit