![Pesto menthe, amande et chèvre Pesto menthe, amande et chèvre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D54FAE1D-95C2-4C85-865E-5A3AE02B3B66/Derivates/fcd7e195-a1ef-40a6-974f-5a6780e06480.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de crottins de Chavignol, coupés en morceaux
- 40 g d'amandes émondées
- 1 gousse d'ail
- 40 g de menthe fraîche
- 100 g d'huile d'olive extra vierge
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 g
- Kalorie
- 20.8 kJ / 5 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houmous de courgette
10min
Sablés parmesan, olives et romarin
1h
Pesto poivron rouge, noisettes et chèvre
15min
Pesto d'olive, chèvre et thym
15min
Tatin d'oignons au thym
2 Std.
Houmous noix de cajou, à la moutarde et au miel
1h 10min
Pesto d'algues nori
20min
Pesto coriandre, gingembre, coco et cacahuètes
15min
Tartinade de petits pois aux amandes
20min
Rillettes de carotte aux herbes et épices
2h 15min
Houmous de carotte
25 Min
Houmous de chou-fleur
35 Min