Wersje kompatybilne
Tartinade de lentilles blondes à la tomate séchée
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lentilles blondes
- 500 g d'eau
- 1 gousse d'ail
- 3 feuilles de menthe fraîche
- 10 pétales de tomate confite
- 50 g de crème de soja
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 553.1 kJ / 132.5 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Houmous de betterave
15min
Taboulé de quinoa
35 Min
Quinoasotto
35 Min
Tarte aux crudités
2h 15 min
Tartinable aux lentilles corail et curry breton
15min
Tofu façon grand-mère
3sa
Pâté provençal vegan
13 godz.
Pesto aux fanes de carotte
10 min
Tartinade d'artichaut à la tomate
2h 15 min
Rillettes de maquereaux aux pruneaux
25 min
Risotto de quinoa à la provençale
30 min
Lentilles corail et quinoa au curry
25 min