Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 coda di bue (circa 1000 g)
- 1 cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di lardo a tocchetti
- 1 spicchio di aglio
- 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di vino bianco secco
- 900 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 650 - 750 g di acqua
- 6 gambi di sedano a pezzi
- 30 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida e strizzata (opcjonalnie)
- 20 g di pinoli (opcjonalnie)
- 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2146 kJ / 513 kcal
- Białko
- 55.3 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trippa alla fiorentina
1h 15min
Trippa in umido
1h 10min
Trippa in rosso con patate
1 godz. 30 min
Fegato alla veneziana
35min
Trippa alla parmigiana
1h 20min
Trippa alla romana
2小时
Trippa alla trasteverina
45 min
Ossobuco alla milanese
1h 10min
Spezzatino di maiale alla portoghese
3h 10min
Cachupa con maiale e fagioli
26 Std. 20 Min
Coniglio alla siciliana
1h 20min
Trippa all'empolese
1h 15min