Coda alla vaccinara

Coda alla vaccinara

4.7 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 1 coda di bue (circa 1000 g)
  • 1 cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di lardo a tocchetti
  • 1 spicchio di aglio
  • 3 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 200 g di vino bianco secco
  • 900 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 650 g di acqua
  • 6 gambi di sedano a pezzi
  • 20 g di pinoli (opcjonalnie)
  • 30 g di uvetta sultanina (opcjonalnie) ammollata in acqua tiepida e strizzata
  • 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 55.3 g
Kalorie 2146 kJ / 513 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 7.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...