Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette
- 80 g di cipolla in quarti
- 2 foglie di menta, lavate
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 600 g di carne trita di agnello
- 20 g di pangrattato
- 10 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Sugo
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 987 kJ / 236 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bruco polpetta (di verdure)
40min
Crêpes (senza lattosio)
1h
Polpette alla calabrese
50min
Cornish Pasty
1 godz. 30 min
Polpette di carne, funghi e carciofi
55 Min
Salsa di pomodori ciliegia
1 godz. 30 min
Palacsinta (Crêpes ungheresi)
1 godz. 10 min
Hamburger di vitello, panino "bun" e salsa ketchup
5 Std. 30 Min
Sugo di pomodoro per le prime pastine asciutte (10-12 mesi)
20 min
Polpette di manzo e salsiccia
40min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2 Std. 5 Min
Ragù con polpettine di pane
1 godz. 25 min