Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g coentros
- 400 g bacalhau demolhado e desfiado
- 330 g leite
- Pimenta q.b.
- 100 g cebola
- 75 g cenoura
- 50 g alho-francês
- 40 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 6 ovos
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1330.8 kJ / 318.1 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 586.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de peixe com espinafres e limão
30min
Salmão no forno com tomate seco
30min
Folhado de bolonhesa e espinafres
1 Std.
Salada japonesa de caranguejo fingido (salada kani) - TM5
15 Min
Salada de frango e abacate
25 min
Creme de brócolos e ervilhas e gratinado de corvina e legumes
1 Std.
Tarte de peru, milho e curgete
1 godz. 15 min
Torta de presunto e requeijão
2 godz. 10 min
Bolinhos de curgete e camarão com iogurte
30min
Feijoada à marinheiro
1 Std.
Frango pizzaiola com massa fresca
30min
Salmão a vapor com molho doce de gengibre e soja
30min