Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g coentros
- 400 g bacalhau demolhado e desfiado
- 330 g leite
- Pimenta q.b.
- 100 g cebola
- 75 g cenoura
- 50 g alho-francês
- 40 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 6 ovos
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1330.8 kJ / 318.1 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 586.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetes de peixe com batata gratinada - TM6
1óra 10p
Tarte de frutos de verão sem açúcar
25 Min
Bolo de iogurte e ameixa
50min
Raia com cebolada e batatas
45 min
Douradas em papelote com salada de cuscuz
1óra
Lambaça
Brak ocen
Loiramisu
10 min
Guisado de frango com scones de milho
3óra
Massa preguiçosa
1óra
Papelotes de pescada e legumes a vapor - TM6
1óra
Fusilli com frango e azeitonas
50min
Bolo de chouriço
45 min