Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g queijo parmesão
- 10 g salsa
- 50 g manteiga
- 100 g chalota
- 300 g couve roxa cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
-
300
g favas descongeladas s/ pele
lub 300 g favas frescas s/ pele - 50 g vinho branco seco
- 320 g arroz p/ risoto
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - ½ c. chá de sal
- 750 g água
- 50 g crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almôndegas de grão com molho de tomate picante
45 min
Moussaka vegetariana
1h 10 min
Sopa de lentilhas com almôndegas de bulgur
1h 40 min
Lentilhas estufadas com cebola e tomate
3h 25 min
Tarte de polenta e curgete
50 min
Almôndegas de beringela
1h
Gnocchi de beterraba com manteiga de salva
1h
Salada morna de quinoa e couve-de-bruxelas
1h
Tagliatelle com molho de pimento assado e acelgas
55 min
Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
45 min
Gnocchi com abóbora e espinafres
1h 25 min
Soufflé de brócolos e milho
1h