Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g queijo parmesão
- 10 g salsa
- 50 g manteiga
- 100 g chalota
- 300 g couve roxa cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
-
300
g favas descongeladas s/ pele
lub 300 g favas frescas s/ pele - 50 g vinho branco seco
- 320 g arroz p/ risoto
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - ½ c. chá de sal
- 750 g água
- 50 g crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estufado de beringela picante
30 min
Risoto de legumes assados
45 min
Risoto de ervilhas, espargos e favas
30 min
Tarte de polenta e curgete
50 min
Salada morna de quinoa e couve-de-bruxelas
1h
Croquetes de couve-flor
30 min
Tagliatelle com favas e molho de ricota e hortelã
30 min
Risoto de legumes
40 min
Lasanha de abóbora e couve
1h 25 min
Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
45 min
Assado de lentilhas
2u. 25min
One pot de lentilhas e espinafres
1h