Risoto de couve e favas

Risoto de couve e favas

4.1 13 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 doses

Składniki

  • queijo parmesão
    45 g
  • salsa
    10 g
  • manteiga
    50 g
  • chalota
    100 g
  • couve roxa cortada em pedaços
    300 g
  • dentes de alho
    3
  • favas descongeladas s/ pele
    300 g
    300 g favas frescas, s/ pele
  • vinho branco seco
    50 g
  • arroz p/ risoto
    320 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • sal
    ½ c. chá de
  • água
    750 g
  • crème fraîche
    50 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 385 kcal / 1611 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...