
Urządzenia i Akcesoria
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
20 sztuk
Składniki
Placki z chleba
-
chleba pszennego, pokrojonego na kawałki250 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
kiełbasy pokrojonej na kawałki120 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do smażenia15 g
-
jajko1
-
mleka190 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
olej dodatkowa ilość do smażenia
Sos czosnkowo-ziołowy
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 gałązki
-
koperku, świeżego świeżego, tylko liście2 łyżki
-
szczypiorku drobno posiekanego2 gałązki
-
ząbki czosnku1 - 2
-
majonezu150 g
-
jogurtu typu greckiego140 g
-
rozmarynu, suszonego1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
127 kcal /
532 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
9.4 g
Węglowodany
8.7 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIADY
11 Przepisów
Polska
Polska