Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym

Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym

4.1 112 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
20 sztuk

Składniki

Placki z chleba
  • 250 g chleba pszennego, pokrojonego na kawałki
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 120 g kiełbasy pokrojonej na kawałki
  • 15 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 1 jajko
  • 190 g mleka
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • olej dodatkowa ilość do smażenia
Sos czosnkowo-ziołowy
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 łyżki koperku, świeżego świeżego, tylko liście
  • 2 gałązki szczypiorku drobno posiekanego
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 150 g majonezu
  • 140 g jogurtu typu greckiego
  • 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 127 kcal / 532 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 9.4 g
Węglowodany 8.7 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...