
Urządzenia i Akcesoria
Jabłkowe muffiny z boczkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
boczku parzonego, wędzonego12 plastrów
-
orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką60 g
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki50 g
-
cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej na 1 cm kawałki30 - 40 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki350 g
-
jajek7
-
jogurtu naturalnego150 g
-
sody oczyszczonej½ łyżeczki
-
octu jabłkowego10 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
194 kcal /
810 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
5 g
Błonnik
1.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE ODŻYWIANIE
11 Przepisów
Polska
Polska