Jabłkowe muffiny z boczkiem

Jabłkowe muffiny z boczkiem

2.9 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk

Składniki

  • masło ilość do natłuszczenia formy
  • boczku parzonego, wędzonego
    12 plastrów
  • orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
    60 g
  • sera gruyère pokrojonego na kawałki
    50 g
  • cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonej na 1 cm kawałki
    30 - 40 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    350 g
  • jajek
    7
  • jogurtu naturalnego
    150 g
  • sody oczyszczonej
    ½ łyżeczki
  • octu jabłkowego
    10 g
    10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 194 kcal / 810 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...