
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, ilość do natłuszczenia formy
- 12 plastrów boczku parzonego, wędzonego
- 60 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
- 50 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 30 - 40 g cebuli dymki, tylko zielona część, pokrojonej na 1 cm kawałki
- 350 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 7 jajek
- 150 g jogurtu naturalnego
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
10
g octu jabłkowego
lub 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 810 kJ / 194 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie fasolowo-daktylowe
2h
Pilaw z porem i indykiem
30min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10min
Zapiekany biały ser z jabłkami
55min
Makaron z jarmużem i szynką
35min
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1h 55 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20min
Forszmak klasyczny
1h 35min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35min
Ciasto kalafiorowe
1h 15 min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45min
Muffinki z tuńczykiem
50min