![Jabłkowe muffiny z boczkiem Jabłkowe muffiny z boczkiem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/519C7E71-97F1-4276-9A2E-BFBC252F3E2E/Derivates/249BD6A3-2702-4F74-A06D-F00F99BFAD33.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, ilość do natłuszczenia formy
- 12 plastrów boczku parzonego, wędzonego
- 60 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
- 50 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 30 - 40 g cebuli dymki, tylko zielona część, pokrojonej na 1 cm kawałki
- 350 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 7 jajek
- 150 g jogurtu naturalnego
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
10
g octu jabłkowego
lub 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 810 kJ / 194 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 Min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 Min
Lody miodowo-figowe z kozim serem
13hod.
Muffinki brokułowe z szynką
1 Std.
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
1 Std.
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 Std. 30 Min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 Min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 Std. 15 Min
Kulki z cukinią i serem feta
40 Min