Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla bianca in quarti
- 100 g di gambi di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 10 g di prezzemolo fresco (i gambi e le foglioline), lavato e asciugato
- 100 g di carota a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 240 g di fagioli di soia secchi, ammollati per 8 ore (soia gialla)
- 100 g di pomodorini ciliegia a metà (o altro tipo di pomodorini)
- 1 cucchiaino di sale
- 1700 g di acqua
- 4 grani di pepe nero (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie rosse
50 min
Minestra lenticchie e spinaci
50 min
Zuppa di lenticchie
50 min
Zuppa di lenticchie e spinaci
1h 10 min
Zuppa di lenticchie e zucca
45 min
Zuppa al profumo di curcuma
1h
Zuppa di ceci e cicoria
1h
Lenticchie all'indiana
35 min
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35 min
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1h
Pilaf di lenticchie e bulgur con zucca verde e gialla
1h
Zuppa di tofu e verdure
50 min