Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 500 g di acqua
- 250 g di asparagi verdi interi
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 120 g di bacon a fette
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1544.4 kJ / 368.9 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 30.9 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1h 30min
Torta salata piselli e primo sale
2 godz. 15 min
Quiche ai finocchi e porri
1h 10min
Torta di asparagi
1h 10min
Crostata con fiori di zucca
1h 30min
Quiche porri e prosciutto
1 godz. 45 min
Crostata di fiori e zucchine
1 godz. 35 min
Quiche di spinaci e speck
2h
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Fiori di zucchina ripieni con speck e provola
1h
Quiche radicchio e speck
2h 30min
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1h 10min