
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z grzybami bez alergenów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcji
Składniki
Bulion
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
cebuli przekrojonej na pół230 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 g
-
wody1200 g
-
ziaren pieprzu czarnego½ łyżki
-
liście laurowe, suszone2
-
tymianku, świeżego2 gałązki
Risotto grzybowe
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek40 g
-
borowików, suszonych uprzednio namoczonych w gorącej wodzie przez 30 min, odciśniętych z nadmiaru płynu (płyn zachować)50 g
-
ryżu do risotto (np. arborio)350 g
-
płatków drożdżowych (opcjonalnie)10 g
-
soli1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
511 kcal /
2139 kJ
Białko
15.9 g
Tłuszcz
20.1 g
Węglowodany
70.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska