Urządzenia i Akcesoria
Risotto z grzybami bez alergenów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcji
Składniki
Bulion
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
230 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
1200 g wody
-
½ łyżki ziaren pieprzu czarnego
-
2 liście laurowe, suszone
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego2 gałązki tymianku, świeżego
Risotto grzybowe
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
50 g borowików, suszonych uprzednio namoczonych w gorącej wodzie przez 30 min, odciśniętych z nadmiaru płynu (płyn zachować)
-
350 g ryżu do risotto (np. arborio)
-
10 g płatków drożdżowych (opcjonalnie)
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15.9 g
Kalorie
2139 kJ /
511 kcal
Tłuszcz
20.1 g
Węglowodany
70.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z kurkami
35 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 min
Kaszotto z grzybami
40 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Risotto z jarmużem
50 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Risotto z krewetkami
45 min