Risotto z grzybami bez alergenów

Risotto z grzybami bez alergenów

4.0 61 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcji

Składniki

Bulion
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    230 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • wody
    1200 g
  • ziaren pieprzu czarnego
    ½ łyżki
  • liście laurowe, suszone
    2
  • tymianku, świeżego
    2 gałązki
    ½ łyżeczki tymianku, suszonego
Risotto grzybowe
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • borowików, suszonych uprzednio namoczonych w gorącej wodzie przez 30 min, odciśniętych z nadmiaru płynu (płyn zachować)
    50 g
  • ryżu do risotto (np. arborio)
    350 g
  • płatków drożdżowych (opcjonalnie)
    10 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 511 kcal / 2139 kJ
Białko 15.9 g
Tłuszcz 20.1 g
Węglowodany 70.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...