
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 50 g masła pokrojonego na kawałki
- 160 g sera roquefort pokrojonego na kawałki
- 180 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 333.5 kcal / 1395.5 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Sód
- 747.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybki sos beszamelowy
10 min
Sos beszamelowy
15 min
Dip serowy
10 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Paprykowy sos holenderski
15 min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 godz. 20 min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 min
Spaghetti z małżami, grzybami i karczochami
50 min
Sos Mojo Amarillo
45 min
Sos beszamelowy (bez alergenów)
10 min
Sos serowy Mornay
10 min