Urządzenia i Akcesoria
Sos serowy roquefort
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
160 g sera roquefort pokrojonego na kawałki
-
180 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
747.4 mg
Białko
10 g
Kalorie
1395.5 kJ /
333.5 kcal
Tłuszcz
31.3 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
19.3 g
Węglowodany
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1 godz. 10 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Sos serowy Mornay
10 min
Sos z sera cheddar
20 min
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Sos berneński
15 min
Zupa cebulowa
1 godz.
Sos holenderski
15 min
Sos beszamelowy
15 min