Urządzenia i Akcesoria
Sos serowy roquefort
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
160 g sera roquefort pokrojonego na kawałki
-
180 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
747.4 mg
Białko
10 g
Kalorie
1395.5 kJ /
333.5 kcal
Tłuszcz
31.3 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
19.3 g
Węglowodany
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowy sos grzybowy na winie
30 min
Sos berneński
15 min
Sos béarnaise
20 min
Sos choron
20 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Sos serowy Mornay
10 min
Sos z sera cheddar
20 min
Sos z czerwonego wina
40 min
Sos serowy z orzechów nerkowca
8 godz. 5 min
Sos beszamelowy
15 min