Sos serowy roquefort

Sos serowy roquefort

4.6 28 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    40 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • sera roquefort pokrojonego na kawałki
    160 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    180 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • skrobi kukurydzianej
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 333.5 kcal / 1395.5 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 31.3 g
Węglowodany 4.3 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 19.3 g
Sód 747.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...