Urządzenia i Akcesoria
Chleb gryczany z czosnkiem i chrzanem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
24 kromki
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
400 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
20 g siemienia lnianego w ziarnach
-
200 g wody wrzącej
-
80 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 płaskie łyżki chrzanu, tartego ze słoika
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka cukru1 łyżeczka miodu wielokwiatowego, płynnego
-
2 łyżki oleju
-
500 g wody ciepłej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
99.4 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
373.5 kJ /
89.3 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
16.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRE KASZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2 godz. 30 min
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2 godz. 20 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 godz. 15 min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1 godz.
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Chleb pełnoziarnisty na parze
2 godz.
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Bułeczki orkiszowe
2 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min