
Urządzenia i Akcesoria
Croquembouche à la crème d'orange et chocolat noir
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 portions
Składniki
Pâte à choux
-
d'eau300 g
-
de beurre en morceaux160 g
-
de sel½ c. à café
-
de sucre20 g
-
de farine de blé240 g
-
d'œufs (± 6 œufs moyens)350 g
Crème d'orange
-
de sucre140 g
-
de zestes d'orange (de ± 2 oranges)2 c. à soupe
-
de lait entier1000 g
-
de maïzena100 g
-
œufs4
-
jaunes d'œufs4
-
d'extrait naturel de vanille2 c. à café
Chocolat noir
-
de chocolat fondant en morceaux500 g
Montage
-
de sucre glace50 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
1810.4 kcal /
7574.8 kJ
Białko
127 g
Tłuszcz
115.1 g
Węglowodany
56.9 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
43.9 g
Sód
1461.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Buffet festif
12 Przepisów
Beneluks
Beneluks