Croquembouche à la crème d'orange et chocolat noir

Croquembouche à la crème d'orange et chocolat noir

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 portions

Składniki

Pâte à choux
  • d'eau
    300 g
  • de beurre en morceaux
    160 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de sucre
    20 g
  • de farine de blé
    240 g
  • d'œufs (± 6 œufs moyens)
    350 g
Crème d'orange
  • de sucre
    140 g
  • de zestes d'orange (de ± 2 oranges)
    2 c. à soupe
  • de lait entier
    1000 g
  • de maïzena
    100 g
  • œufs
    4
  • jaunes d'œufs
    4
  • d'extrait naturel de vanille
    2 c. à café
Chocolat noir
  • de chocolat fondant en morceaux
    500 g
Montage
  • de sucre glace
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1810.4 kcal / 7574.8 kJ
Białko 127 g
Tłuszcz 115.1 g
Węglowodany 56.9 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 43.9 g
Sód 1461.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...