Spirale en pâte filo à la pistache et aux amandes

Spirale en pâte filo à la pistache et aux amandes

4.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 portions

Składniki

Spirale en pâte filo
  • 100 g d'amandes blanchies
  • 125 g de pistaches décortiquées, non salées
  • 1 citron le zeste uniquement
  • 125 g de sucre glace
  • 1 de blancs d'œufs (moyen)
  • du sucre glace pour parsemer
  • 100 g de beurre en cubes
  • 8 feuilles de pâte filo
  • 1 jaune d'œuf (moyen)
  • 1 pincée de cannelle, moulue
  • 15 g d'amandes éffilées
Sirop
  • 75 g de jus d'orange
  • 140 g de miel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17 g
Kalorie 4853 kJ / 1160 kcal
Tłuszcz 79 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 100 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...