Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo
- 250 g de azúcar
- 30 g de mantequilla fría (a ser posible en un solo trozo)
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 120 g de nata (35% de grasa)
- 30 g de agua
Tiramisú
- 2 huevos
- 1 yema de huevo
- 80 g de azúcar
- 500 g de queso mascarpone
- 300 g de bizcochos de soletilla
- 200 - 300 g de café solo fuerte, frío
- Wartości odżywcze
- na 8 raciones
- Kalorie
- 21680.4 kJ / 5186.7 kcal
- Białko
- 67.7 g
- Węglowodany
- 520 g
- Tłuszcz
- 327.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 207.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 591.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3j 40 menit
Pastelitos de galleta, crema y chocolate
3 Std.
Tarta con crema de vainilla y salsa de caramelo
3 Std.
Tiramisú de limón
6 Std. 25 Min
Tarta marmolada de fresa y mascarpone
4sa 40 dk
Arroz con leche danés (Risalamande)
4 Std. 15 Min
Cheesecake de natillas y merengue
1 godz. 30 min
Tarta de chocolate con crema de pistachos y glaseado espejo
24h
Pastel frío de melocotón y su sorbete
4 Std. 30 Min
Tarta mousse de piña
6 godz. 30 min
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50min
Pastel rápido de queso al caramelo
4h 20min