Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaino di pepe nero in grani
- 170 g di pecorino Romano a pezzi (3cm)
- 700 g di acqua
- 350 g di spaghetti grossi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1904 kJ / 455 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 62.7 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne tonno, pinoli e limone
30min
Spaghetti al vino rosso
30min
Penne risottate alla vodka
35min
Pennette all'arrabbiata veloci
20min
Penne all'arrabbiata
20min
Riso alla 'nduja con fonduta di provola
40min
Spaghetti cacio e pepe
35min
Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)
35min
La cacio e pepe
20min
Pasta alla gricia
30min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Sedanini risottati alla carbonara (1 porzione)
30min