Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolle a metà
- 2 spicchi di aglio
-
200
g di pomodori freschi a metà
lub 200 g di pomodori pelati in scatola - 50 g di olio di oliva
- 400 g di riso a chicco lungo (non Parboiled)
- 2 cucchiaini di sale
- 1100 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1009 kJ / 241 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di riso al pomodoro
30 Min
Cottura della pasta
20 Min
Riso in bianco
25min
Uova sode
20 Min
Piselli al prosciutto
20 Min
Pasta e fagioli
50min
Spaghetti al tonno
40 Min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45min
Pasta e ceci
40 Min
Pasta di mais risottata al pomodoro (senza glutine)
35 Min
Risotto al pomodoro
40 Min
Minestra di riso e ceci
30 Min