Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla bianca in quarti
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 150 g di pomodori ciliegino a metà
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 cucchiaino di rosmarino secco in polvere
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 280 g di fagioli bianchi, ammollati in acqua per il tempo indicato sulla confezione
- 1000 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1435 kJ / 343 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 13.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e cereali
1 godz.
Cottura dei fagioli
11h
Lenticchie speziate in umido
1h 30min
Piselli in umido
1h 10min
Fave in umido
1 godz.
Ceci in umido
1h 30min
Zuppa di bietole
35min
Fagioli rossi in umido
1 godz. 20 min
Cottura dei ceci
11h
Zuppa di ceci e cicoria
1 godz.
Fave al guanciale
35min
Fagioli alla veneta
1h 30min