Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla bianca in quarti
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 150 g di pomodori ciliegino a metà
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 cucchiaino di rosmarino secco in polvere
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 280 g di fagioli bianchi, ammollati in acqua per il tempo indicato sulla confezione
- 1000 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1435 kJ / 343 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 13.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lenticchie in umido
1hod. 30min
Zuppa di lenticchie
50min
Ceci in umido
1hod. 30min
Cottura dei fagioli
11h
Zuppa di bietole
35min
Fagioli rossi in umido
1h 20min
Zuppa di fagioli all’occhio a Cottura Lenta con pane al farro
12h 10 min
Cottura dei ceci
11h
Piselli in umido
1h 10min
Fagioli alla veneta
1hod. 30min
Fave in umido
1h
Fave al guanciale
35min