Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco o secco
-
720
g di polpetti piccoli puliti
lub 720 g di moscardini puliti (800 g se da pulire) - 50 g di vino bianco secco
-
250
g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola
lub 250 g di pomodori maturi, spellati e senza semi - ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 15 g di capperi sotto sale, sciacquati e dissalati (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 899 kJ / 215 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di mare
1h 30min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40min
Moscardini al limone
30min
Polpo in bottiglia
9h 10min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Polpetti all'inferno
40min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Seppie con i piselli
40min
Calamari alla napoletana
40min
Moscardini affogati (Bimby Friend)
40min
Insalata di calamari
55 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min