Polpetti affogati
TM6 TM5

Polpetti affogati

4.8 (340 ocen)

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino piccante fresco o secco
  • 720 g di polpetti piccoli puliti
    lub 720 g di moscardini puliti (800 g se da pulire)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 250 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola
    lub 250 g di pomodori maturi, spellati e senza semi
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 15 g di capperi sotto sale, sciacquati e dissalati (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
899 kJ / 215 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
4.9 g
Tłuszcz
11.9 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy