Risotto zafferano e pioppini

Risotto zafferano e pioppini

4.6 102 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 60 g di scalogno a pezzi
  • 70 g di burro
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 250 g di funghi pioppini puliti e a pezzi
  • 50 g di vino bianco
  • 750 g di acqua
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 11.6 g
Kalorie 2000 kJ / 478 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 67.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...