Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo
- ½ cucchiaino di pepe nero in grani
- 1 - 2 spicchi di aglio, a piacere
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di pomodorini ciliegia a metà
- 1 pizzico di sale
- 500 g di acqua
- 1000 g di cozze pulite
- fette di pane tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 min
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45 min
Cozze al vino bianco
40 min
Vongole e cozze alla marinara
3 Std.
Penne risottate con le cozze
1h 5 min
Cozze alla Medoc
50 min
Pepata di cozze
45 min
Linguine ai gamberoni
30 min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5 min
Amatriciana con cozze
55 min
Zuppa di cozze
1h
Linguine con scampi al limone
20min