Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio, a seconda del gusto personale
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 pomodori ciliegino in quarti
- 20 g di vino bianco secco
- 500 g di acqua
- 400 - 500 g di patate (3-4 patate) a fette (½ cm) o a pezzi (3-4 cm)
- 2 spigole (300 g ognuna), squamate e eviscerate
- 1 ½ cucchiaino di sale, a seconda del gusto personale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1020 kJ / 244 kcal
- Białko
- 26.4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Polpetti affogati
45 Min
Alici ripiene al Varoma
50min
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1h 20min
Dentice agli agrumi
45 Min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Polpo in bottiglia
9u. 10min
Turbanti di spigola e arancio
1h
Orata al sale
40min
Involtini di pesce spada e melanzane
1h 20min
Baccalá alle olive
25 Min
Pesce spada al salmoriglio
5 Min