Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di scampi freschi, interi
- 900 g di acqua
- 2 cucchiaino di sale
- 1 scalogno a metà
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di peperoncino rosso
- 5 g di farina tipo 00
- 50 g di brandy
- 300 g di passata di pomodoro
- 200 g di panna da cucina
- 400 g di riso Carnaroli (cottura 17 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2908 kJ / 695 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 87.2 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50min
Zuppetta di crostacei
40min
Crema di scampi
1 Std. 30 Min
Fettuccine al limone al sugo di scampi
1 godz. 5 min
Crema di ceci con vongole
40min
Risotto cremoso della Vigilia (TM6)
50min
Ciambelline al vino rosso passito
1小时
Spaghettoni cacio e pepe
25min
Risotto alla pescatora
35min
Crescia al formaggio
3u. 10min
Ciambelline al vino rosso
1小时
Risotto al ragù bianco di mare
30min