Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g water
- 400 g orzo, rinsed and drained
- 2 Tbsp extra virgin olive oil
- ½ tsp fine sea salt, to taste
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra for garnishing
- 130 g feta cheese, in pieces
- 340 g artichoke hearts, marinated, drained
- 60 g pine nuts, toasted
- 100 g sun-dried tomatoes, cut in thin slices
- 400 g tinned chickpeas, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 1 Tbsp lemon juice
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3281 kJ / 781 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 20 g
Alternatywne przepisy
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Asparagus Risotto
45 min
Orange Chicken with Giant Couscous and Pine Nuts
1h 30 min
Mexican Quinoa Salad
30min
Smoky Couscous Salad
20min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM5)
45 min
Quinoa and Vegetable Tower with Avocado and Confited Cherry Tomatoes
1h
Goats Cheese and Caramelised Onion Quinoa Tart
1h 50min
Kale Pesto Pasta Salad
50 min
Orzo with Salmon and Spinach
40 min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 min