Orzo Salad with Artichoke and Feta

Orzo Salad with Artichoke and Feta

3.9 83 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • water
    1100 g
  • orzo rinsed and drained
    400 g
  • extra virgin olive oil
    2 Tbsp
  • fine sea salt to taste
    ½ tsp
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra for garnishing
    4 sprigs
  • feta cheese in pieces
    130 g
  • artichoke hearts, marinated drained
    340 g
  • pine nuts toasted
    60 g
  • sun-dried tomatoes cut in thin slices
    100 g
  • tinned chickpeas rinsed and drained (1 x 400 g tin)
    240 g
  • lemon juice
    1 Tbsp
  • ground black pepper to taste
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 781 kcal / 3281 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 96 g
Błonnik 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...