Wersje kompatybilne
Aubergine and Potato Croquettes with Garlic Mayo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garlic Mayo
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 300 g sunflower oil
- 1 garlic clove
- 1 medium egg
- 1 tsp dry sherry
- 20 g lemon juice
- ½ tsp fine sea salt
Aubergine and Potato Croquettes
- 4 aubergines (approx. 1000 g), halved lengthways
- 1 Tbsp olive oil, plus extra, for greasing
- 4 pinches fine sea salt
- 500 g water
- 280 g floury potatoes (e.g. Maris Piper), halved
- 200 g feta cheese, cut in pieces
- 1 medium egg
- 100 g breadcrumbs (see tip)
- 100 g breadcrumbs
- frying oil (e.g. sunflower or vegetable)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 462 kJ / 110 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes
1h 15 min
Pea Soup with Squid and Tomatoes
50 min
Harissa
20min
Polenta
50 min
Mini Oregano Focaccias
3u. 40min
Tiramisu
5h 20 min
Amaretti Crème Brulée
4 Std. 30 Min
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35 min
Stuffed Mushrooms with Manchego Cheese
40 min
Pasta al Arrabiata
30 min
Calzones with Marinara Sauce - Calzoni con salsa marinara
1h 30min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h