Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry Powder
- 1 Tbsp ground turmeric
- 1 tsp cloves
- 1 tsp dried fennel seeds
- 1 tsp black mustard seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp ground ginger
- ½ tsp black peppercorns
- 4 cardamom pods, seeds only
- 4 dried curry leaves
- 1 cinnamon stick
- 1 dried red chilli
Curry
- 10 g olive oil
- 100 g red onions, quartered
- 1 red pepper, quartered
- 1 yellow pepper, quartered
- 2 garlic cloves
- 400 g cauliflower, cut in florets (3-4 cm)
- 75 g fine green beans, halved
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained, (1 x 400 g tin)
- 300 g boiling water, plus extra for cooking rice
- 50 g dried apricots, sliced then soaked in warm water for 10 minutes
- 200 g long grain rice (10-12 minutes cooking time), rinsed
- 1 heaped Tbsp mango chutney (see tip)
- 4 flatbreads, for serving (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2161 kJ / 513 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 680 mg
Alternatywne przepisy
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Vegetable Biryani
50 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Potato Curry
12 Std. 50 Min
Butternut Squash Masala Dosa
11 godz. 30 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Indian vegetable curry
50 Min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 Min
Coconut Dhal
20min
Chana Masala
45 Min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min