Urządzenia i Akcesoria
Coconut Dhal
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
onions quartered240 g
-
fresh green chillies to taste1 - 2
-
ripe tomatoes quartered150 g
-
red split lentils rinsed250 g
-
tinned coconut milk400 g
-
ground turmeric1 tsp
-
black mustard seeds2 tsp
-
liquid vegetable stock300 g
-
fresh baby spinach120 g
-
fresh coriander leaves chopped, for serving2 Tbsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
460.7 kcal /
1927.5 kJ
Białko
19.1 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
72.7 g
Błonnik
12.9 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
116.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Cape Malay Vegetable Curry
35 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Vegetarian Chilli
35 min
Paneer Makhani
1 godz.
Chana Masala
45 min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Coconut and Spinach Dahl
50 min