Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g onions, quartered
- 1 - 2 fresh green chillies, to taste
- 150 g ripe tomatoes, quartered
- 250 g red split lentils, rinsed
- 400 g tinned coconut milk
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp black mustard seeds
- 300 g liquid vegetable stock
-
120
g fresh baby spinach
lub fresh spinach leaves, roughly chopped - 2 Tbsp fresh coriander leaves, chopped, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1927.5 kJ / 460.7 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 72.7 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 116.3 mg
Alternatywne przepisy
Chana Masala
45 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Vegetarian Chilli
35min
Indian vegetable curry
50min
Palak Paneer
45 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Paneer Makhani
1 godz.
Coconut and Spinach Dahl
50min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Vegetable Biryani
50min
Dal Makhani
9 godz. 30 min