Indian Vegetable Curry

Indian Vegetable Curry

4.3 71 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • coriander seeds
    ½ tsp
  • cumin seeds
    ½ tsp
  • cardamom seeds
    ½ tsp
  • mustard seeds
    ½ tsp
  • onions cut in halves
    100 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh root ginger cut in round slices (2 mm)
    15 g
  • fresh red chilli small, deseeded, cut in pieces
    1
  • olive oil
    20 g
  • ground turmeric
    1 tsp
  • coconut milk
    400 g
  • water
    100 g
  • vegetable stock paste, homemade
    1 heaped tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • salt
    2 tsp
  • waxy potatoes peeled, cut in pieces (2-3 cm)
    600 g
  • carrots cut in slices (1 cm)
    150 g
  • cauliflower cut in florets
    150 g
  • courgettes cut in slices (1 cm)
    150 g
  • frozen green peas
    100 g
  • fresh coriander leaves
    2 sprigs

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 1642 kJ / 395 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 6.8 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...