Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp cardamom seeds
- ½ tsp mustard seeds
- 100 g onions, cut in halves
- 2 garlic cloves
- 15 g fresh root ginger, cut in round slices (2 mm)
- 1 fresh red chilli, small, deseeded, cut in pieces
- 20 g olive oil
- 1 tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 100 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 2 tsp salt
- 600 g waxy potatoes, peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g carrots, cut in slices (1 cm)
- 150 g cauliflower, cut in florets
- 150 g courgettes, cut in slices (1 cm)
- 100 g frozen green peas
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1642 kJ / 395 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Iranian Vegetable Stew
1 Std. 30 Min
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40 Min
Potato Curry
12 Std. 50 Min
Butternut Squash Masala Dosa
11h 30min
Vegetarian Chilli
1h 5min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Indian vegetable curry
50min
Cape Malay Vegetable Curry
35 Min
Coconut Dhal
20min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min