Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di pane raffermo a pezzi
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 300 g di funghi champignon puliti a pezzi
- 15 g di olio extravergine di oliva
- ½ - 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 731.6 kJ / 174.8 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Melanzane ripiene light
1 godz.
Torta salata champignon e provola
1h 5 min
Polpette di carote
1 godz.
Lasagne di zucca
1 godz.
Polpette di melanzane, zucchine e carote
30 min
Champignon ripieni al forno
1 godz.
Fagioli in agrodolce
35min
Crocchette di ricotta e menta con salsa allo yogurt
1 godz.
Polpette di funghi alla siciliana
50min
Triangoli di sfoglia agli spinaci e Roquefort
40min
Spiedini con polpette di melanzane e pomodorini
1 godz.
Funghi e provolone in cocotte (per 2 persone)
40min