Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 pomodoro secco sott'olio, sgocciolati
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di patate, pelate e a pezzi (2 cm circa)
- 300 g di acqua
- 450 g di ricciola a pezzi (2,5 cm circa)
- 100 g di vino bianco secco
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di farina tipo 00
- 1 cucchiaino colmo di capperi sotto sale, dissalati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1267 kJ / 303 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45 Min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1 Std.
Pesce spada all'arancia
40 Min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55min
Pescatrice ai pomodorini
1 Std.
Alici ripiene al Varoma
50 Min
Dentice agli agrumi
45 Min
Spigola con uvetta e pinoli
45 Min
Filetti di cernia ai semi di finocchio con olio aromatizzato alla paprika
30 Min
Pesce spada agrumato
35min
Calamari cipolle e patate
50 Min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30 Min