Spezzatino di ricciola agli agrumi

Spezzatino di ricciola agli agrumi

3.9 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 pomodoro secco sott'olio sgocciolati
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 450 g di patate pelate e a pezzi (2 cm circa)
  • 300 g di acqua
  • 450 g di ricciola a pezzi (2,5 cm circa)
  • 100 g di vino bianco secco
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaio di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino colmo di capperi sotto sale dissalati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 27.8 g
Kalorie 1267 kJ / 303 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 27.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...