Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 zucchine tonde
- 1100 g di acqua
- 60 g di cipolla
- 20 g di burro
- 50 g di pancetta di maiale a cubetti
- 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 4 uova
- 4 cucchiai di panna acida (30% di grassi)
- fior di sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1245 kJ / 300 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40 min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55 min
Cavolfiori gratinati
50 min
Contorno di carote in agrodolce
1h
Zucchine alla menta
30 min
Salsiccia, zucca e patate con salsa
50 min
Cipolle ripiene di verdure
1 godz. 20 min
Broccoli e salsiccia
30 min
Zucchine tonde ripiene con porri e uvetta
1 godz. 30 min
Zucchine ripiene alla marinara
1h 25min
Finocchi ripieni
1h
Finocchi e gamberi allo zafferano
35 min