Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de riz
- 1600 g d'eau
- 8 feuilles de chou frisé
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 20 g de beurre
- 100 g de lard, détaillé en dés
- 250 g de filets de poulet, sans peau et coupés en morceaux
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
La sauce tomate
- 70 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 20 g de beurre
- 500 g de tomates entières pelées au jus
- 1 cube de bouillon de volaille
- 1 c. à soupe de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 7940 kJ / 1896 kcal
- Białko
- 112 g
- Węglowodany
- 204 g
- Tłuszcz
- 68 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Navarin d'agneau printanier
1 Std. 20 Min
Couscous royal
1 Std. 20 Min
Chou farci aux champignons et sauce aux cèpes
1h 30min
Kaalikääryleet (Choux farcis finlandais)
2h
Tourte aux champignons et poulet
2 godz. 15 min
Tendron de veau roulé aux noix et aux artichauts
2h
Farci charentais
2h
Pâtisson farci
1 Std. 20 Min
Garbure
1h 10min
Lapin marengo
1h
Pintade au chou
1h 10min
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1h