Risotto au calamar

Risotto au calamar

4.1 115 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    160 g
  • gousses d'ail
    2
  • de calamars coupés en morceaux
    1000 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • d'huile d'olive
    70 g
  • de vin blanc
    100 g
  • d'eau
    200 g
  • de tomates concassées en conserve avec la sauce
    300 g
  • de safran en poudre
    1 dose
  • de riz long cuisson longue
    350 g
  • de coriandre fraîche équeutés et ciselés
    4 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 483 kcal / 2026 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...