
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g d'oignons coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 1000 g de calamars coupés en morceaux
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 70 g d'huile d'olive
- 100 g de vin blanc
- 200 g d'eau
- 300 g de tomates concassées en conserve avec la sauce
- 1 dose de safran en poudre
- 350 g de riz long cuisson longue
- 4 brins de coriandre fraîche équeutés et ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 483 kcal / 2026 kJ
- Białko
- 34 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 52 g