Velouté au riesling

Velouté au riesling

4.7 173 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • 100 g d'oignons coupés en deux
  • 100 g de poireau coupé en morceaux
  • 100 g de pommes de terre coupées en morceaux
  • 20 g de beurre
  • 200 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 200 g de vin blanc sec, type riesling
  • 330 g de lait
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4 g
Kalorie 874 kJ / 209 kcal
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...