![Velouté au riesling Velouté au riesling](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6C9A9810-DBAE-476F-8441-255B287EAFF4/Derivates/DF0EBABA-73EF-438A-A574-C399D93E53E4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignons, coupés en deux
- 100 g de poireau, coupé en morceaux
- 100 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 20 g de beurre
- 200 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 200 g de vin blanc sec, type riesling
- 330 g de lait
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de champignons
20 dk
Velouté de poulet à la noix de cajou
30min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1ωρ. 10 λεπτ.
Ballotines de poulet farcies, tagliatelle de légumes et velouté au riesling
40 Min
Vin chaud alsacien de Noël
40 Min
Velouté de tomate
30min
Crème d'endive au colombo
30min
Crème de chou-fleur
40 Min
Crème de haricots blancs au jambon sec
15 dk
Velouté d'asperge au cerfeuil
30min
Crème de petits pois
40 Min
Soupe de laitue
35 Min