![Crème au jus de pomme Crème au jus de pomme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a5392656-c2b3-46ab-addf-9ffd2d72036e/Derivates/6e165dde-31b9-485a-b21b-bd2a1a0adde4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de jus de pomme
- 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 40 g de sucre
- 2 œufs
- 1 c. à café de jus de citron
- 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 1 pomme, coupée en fins bâtonnets pour décorer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 992 kJ / 239 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tresse russe aux canneberges
3h
Tourte au kirsch de Zoug
4h
Moutarde de Bénichon
40 Min
Salade céleri-pomme
10min
Tourte au séré et aux fraises
2 godz. 50 min
Petits pains du 1er août
1ωρ. 10 λεπτ.
Pain paysan
3h
Caramels à la crème
2 godz.
Mousse au Toblerone®
3h 10min
Salade de betteraves
10min
Salade pommes-carottes
5min
Cuchaule
2h 30min