![Läckerli de Bâle Läckerli de Bâle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f01cad0b-0732-4cd5-b362-dcd2f4d0ea30/Derivates/8bf22ef8-bb66-4c00-8935-431d684f6bbe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de sucre
- 100 g d'amandes entières, émondées
- 200 g de miel liquide
- 240 g de farine et un peu plus pour le plan de travail
- 1 c. à café de bicarbonate de soude
- ¼ c. à café de clous de girofle, moulus
- 1 c. à café de cannelle moulue
- 100 g d'écorce d'orange confite
- 4 ½ c. à soupe d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 321.7 kJ / 77 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bruns de Bâle
8 Std. 40 Min
Milanais
3 Std.
Gâteau aux carottes argovien
2h
Focaccia au romarin
2h 30min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Gâteau du Vully
2h 30min
Bricelets
2h 30min
Bâtonnets aux noisettes
1h 50 min
Spätzlis au fromage
1 godz. 10 min
Pain tessinois
1h 50 min
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min