Gâteau de Pâques

Gâteau de Pâques

4.3 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 parts

Składniki

  • 75 g d'amandes, entières, décortiquées
Pâte et riz au lait
  • 115 g de sucre
  • 250 g de farine
  • ¼ c. à café de sel
  • 150 g de beurre
  • 1 œuf
  • 100 g de riz blanc, grain court (p. Ex. Camolino, l'Originario)
  • 400 g de lait
  • 1 pincée de sel
  • 200 g de confiture d'abricots
Garniture
  • 2 blancs d'œufs
  • 2 pincées de sel
  • 75 g de beurre mou, coupé en morceaux
  • 2 jaunes d'œufs
  • 200 g de crème entière, froide
Finition
  • 2 c. à soupe de sucre glace pour saupoudrer

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Białko 11 g
Kalorie 2889 kJ / 691 kcal
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...