Gâteau de Pâques

Gâteau de Pâques

4.3 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 parts

Składniki

  • d'amandes, entières, décortiquées
    75 g
Pâte et riz au lait
  • de sucre
    115 g
  • de farine
    250 g
  • de sel
    ¼ c. à café
  • de beurre
    150 g
  • œuf
    1
  • de riz blanc, grain court (p. Ex. Camolino, l'Originario)
    100 g
  • de lait
    400 g
  • de sel
    1 pincée
  • de confiture d'abricots
    200 g
Garniture
  • blancs d'œufs
    2
  • de sel
    2 pincées
  • de beurre mou, coupé en morceaux
    75 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de crème entière, froide
    200 g
Finition
  • de sucre glace pour saupoudrer
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 691 kcal / 2889 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...