![Biscuits aux amandes Biscuits aux amandes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/beac1030-3685-4feb-90d8-eb5bd3caa3c3/Derivates/d5cd3312-5577-4116-badb-17a5e3baef68.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'amandes, entières, décortiquées
- 80 g de sucre glace
- 2 c. à café de sucre vanillé
- 1 pincée de sel
- 4 jaunes d'œufs
- 1 c. à soupe de rhum
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 202 kJ / 48 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.
Madeleines
1h
Biscuits aux noix
1u. 15min
Pain paysan
3 Std.
Gâteau à la crème
45 min
Cake imbibé au citron
1 Std. 30 Min
Gâteau du Vully
2h 30 min
Bâtonnets aux noisettes
1 Std. 50 Min
Gâteau choco-coco
40min
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min