Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de noisettes, décortiquées, non émondées, ganz
- 100 g de beurre, weich, in Stücken (3 cm)
- 200 g de sucre
- 1 pincée de sel
- 2 œufs
- 220 g de farine, und etwas mehr zum Auswallen
- 1 - 2 jaunes d'œufs, zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 177 kJ / 42 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Gâteau des rois
1h 55min
Gâteau des rois
2 godz. 15 min
Bruns de Bâle
8h 40 min.
Rösti bernois
40 Min
Baisers au chocolat et noisettes
1h 25min
Pain paysan
3h
Pain tessinois
1h 50min
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Läckerli de Bâle
1 Std. 10 Min
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1h 45min