![Bâtonnets aux noisettes Bâtonnets aux noisettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4B753F9F-0996-4769-9B9A-A0252C9CC9E2/Derivates/0D68405D-D349-42A5-9B97-7549EA7576D2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de noisettes, décortiquées, non émondées, ganz
- 100 g de beurre, weich, in Stücken (3 cm)
- 200 g de sucre
- 1 pincée de sel
- 2 œufs
- 220 g de farine, und etwas mehr zum Auswallen
- 1 - 2 jaunes d'œufs, zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 177 kJ / 42 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Läckerli de Bâle
1h 10min
Milanais
3h
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40 min
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.
Bonhomme en pâte
2 godz. 10 min
Pain paysan
3h
Carac (Tartelette au chocolat)
2 Std.
Pain tessinois
1 godz. 50 min
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Gâteau aux carottes
1h 10min
Tresse bernoise
1sa 45 dk