![Cake aux baies Cake aux baies](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cfbeefde-2463-4859-810e-932f87ebd7a8/Derivates/dc18a95c-f0d7-4dc6-8e76-6938ebeb9c22.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes, entières, décortiquées
- 200 g de beurre, mou
- 200 g de sucre
- ¼ de c. à café de sel
- 4 œufs
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 200 g de farine
- 1 c. à café de poudre à lever
- 200 g de framboises
- 125 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1093 kJ / 262 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Cake Mississippi clair
1h 15 min.
Miroirs
1 godz. 40 min
Tresse russe aux canneberges
3 Std.
Milanais
3 Std.
Gâteau aux carottes argovien
2h
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Gâteau à l'Ovo
55 min
Gâteau au yogourt
1 godz. 40 min
Cake à l'orange
1 godz.
Cake tyrolien automnal
1 godz. 20 min
Cake aux branches
1 godz. 10 min
Gâteau aux carottes
1 godz. 10 min