Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes, entières, décortiquées
- 200 g de beurre, mou
- 200 g de sucre
- ¼ de c. à café de sel
- 4 œufs
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 200 g de farine
- 1 c. à café de poudre à lever
- 200 g de framboises
- 125 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1093 kJ / 262 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Gâteau au yogourt
1h 40min
Cake au citron
1h 5min
Cake imbibé au citron
1 godz. 30 min
Gâteau des rois
2h 15min
Cake à l’orange imbibé
1 godz. 30 min
Gâteau à l'Ovo
55 min
Cake aux branches
1 godz. 10 min
Cake tyrolien automnal
1 godz. 20 min
Cake Mississippi clair
1h 15min
Gâteau aux carottes
1 godz. 10 min
Cake à l'orange
1h